Nu esti logat | login | ajutor
email YM print RSS
Racer X tuneaza vechea Serie 6 a BMW
Deşi unii creatori de maşini au uneori tendinţa de a reînvia modele vechi folosind elemente de ultima generaţie, acest proces este, în marea majoritate a cazurilor, un process imposibil datorită cerinţelor de pe piaţa automobilelor care cresc tot mai mult atât în privinţa aspectului (interior, exterior) cât şi a performanţelor automobileor.
 
A ţine pasul cu moda implementata pe piaţa de maşini este un lucru tot mai greu de făcut.
 
Însă speranţa moare ultima. Acest pricipiu se aplică şi firmei Racer X, o mică companie de design de maşini, care s-a ocupat de tunatul vechii Serii 6 din clasa BMW produsă între anii 1976 şi 1989. Cei de la Racer X schiţează Seria 6 BMW  în viziune retro, în care includ toate elementele specifice legendarelor modele CSL şi generaţiei E24 a GT-ului bavarez.
 
Obiectivul companiei de tunat a fost simplu: să modifice design-ul maşinii fără a altera structura de bază, rezultatul fiind: o caroserie cu 50 mm mai mare, deci implicit pneuri mai mari, care oferă mult mai multă stabilitate maşinii precum şi o călătorie mai liniştită.
 
Purtătorul de cuvânt  al Racer X afirma că:”Modelul RZ-M6 este creat în aşa fel încât să demonstreze cum ar trebui să arate o maşină din Seria 6 pentru a reflecta calitatea sa. Deşi agresivă, nu este exagerată, păstrând liniile structurii curente M6. Nu este maşina de curse a unui băieţel , este mai matură, mai elegantă, şi totuşi cu care nu te încurci.”
 
Primul detaliu care iese în evidenţă este botul mult mai ascuţit şi farurile ameninţător încastrate în grila faţă, reminiscente de la versiunile CS/CSI/CSL. Spatele este diferit de cel cu care suntem obişnuiţi, având lămpi de formă derptunghiulara alungite.

Conceptul există momentan doar sub forme de schiţe, drumul până la realitate urmând să treacă prin biroul unor potenţiali investitori.
 
 
 

Galerie Foto

Cuvinte cheie : Racer X BMW Seria 6 RZ-M6 BMW RZ-M6
Data : 2009-01-27

Ultimele stiri
Cautare

Categorie

Ordoneaza dupa
 

Cuvinte cautate