Nu esti logat | login | ajutor
email YM print RSS
Jantele fac diferenta!
Există mai multe tipuri de jante: cele cu capace rotitoare, cromate, pentru truck-uri, pentru maşini de curse şi, bineînţeles, clasicele jante. Acestea diferă în design, preţ, mărime, greutate şi opţiuni de montare. De reţinut însă - cu cât jantele sunt mai uşoare cu atât performantele vehicolului sunt mai bune.
 
Jantele sunt vitale în manevrarea şi stabilitatea maşinii. Stilurile jantelor variază de la cele din aliaj până la cele cromate ale caror capace se rotesc. Mulţi posesori de maşini folosesc, de asemenea, jante tunate după preferinţele proprii ajungând astfel la un look specific şi un pic exclusiv al maşinilor respective.
 
Maşinile de acum câţiva ani erau dotate cu jante din oţel. Acestea erau grele, adăugând o cantitate inutilă care reducea din performanţele maşinii. Jantele moderne sunt mult mai uşoare şi aerodinamice. Cele din aliaj sunt alegerea perfectă pentru a circula în oraş şi sunt cele mai des întâlnite în magazine. Ele sunt uşoare, disipă căldura rapid, îmbunătăţesc performanţele maşinii, sunt mult mai rezistente, ofera o ventilatie mult mai buna a franelor si nu in ultimul rand , imbunatatesc designul masinii in proportie de aproximativ 70%
 
Însă multe alte tipuri de jante din aliaj au fost introduse pe piaţă. Cele ce contin magneziu sunt supuse razelor X si tratate termic pentru a oferi o calitate sporita si un aspect placut.

Mărind dimensiunea unei jante înseamnă că vei îmbunătăţi atât aspectul maşinii cât şi performanţa sa. “Plus sizing” este un termen folosit de americani si se referă la creşterea dimensiunilor jantelor în proporţie cu cele ale roţilor - o suprafaţa mai mare a roţii intră în contact cu drumul  atunci când dimensiunea jantei este mărită.
 
Unul dintre cel mai noi trend-uri pe această piaţă sunt jantele ce conţin capace rotitoare. Aceste jante se pot folosi de iluzii optice. Roata pare a se învârti chiar şi în momentul în care masina stationeaza. Ele însă nu sunt folosite decât pentru a atrage atenţia, neprezentând o valoare specifică, însă sunt foarte populare.
 
Împreună cu alte accesorii de tuning auto, jantele pot schimba complet aspectul unei maşini, dându-i supleţe sau făcând-o să pară mai agresivă.
 

Cuvinte cheie : jante cromate aliaj magneziu
Data : 2009-01-26

Ultimele stiri
Cautare

Categorie

Ordoneaza dupa
 

Cuvinte cautate