Nu esti logat | login | ajutor
email YM print RSS
Top 5 al celor mai tari maşini de poliţie tunate din lume
Iată un top 5 al celor mai periculoase maşini de poliţie cu care nu vrei să te încurci. Dacă ar fi să facem o comparaţie, maşini precum Opel/Vauxhall Omega şi Volvo Estate reprezintă ceva normal pe autostradă comparativ cu ceea ce urmează să va prezentăm.
   
 5. Subaru Impreza WRX:
 
Dacă te plimbi prin Anglia şi te gândeşti să testezi viteza noii tale maşini, mai bine te-ai gândi de două ori inainte sa o faci. Subaru Impreza WRX este maşina potrivită pentru drumurile inguste, virajate şi alunecoase ale Angliei. 
 
Este propulsată de un motor turbo la 2,0 litri, fiind capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde şi atingând o viteză maximă de 250 km/h.
 
Nu este la fel de sofisticată ca un Evo, dar este o maşină de poliţie pe care nu vrei să o vezi venind din spate la viteză maximă.
 
 4. Mitsubishi Evo VIII: 
 
Eh, încearcă să îi depăşeşti pe poliţiştii englezi care conduc un Mitsubishi Evo VIII. Poţi sta liniştit - nu vei reuşi. Dacă ţi-a trecut prin cap că, poate, îi poţi fenta, de pe acum ar trebui să şti că mai bine ţi-ar fi dacă ai trage pe dreapta.
 
Mitsubishi Evo VIII este propulsată de un motor turbo la 2,0 litri cu putere de 275 CP. Această maşină este capabilă să întreacă mai orice vehicol care circulă pe autostradă datorită sistemului Super Active Yaw Control care inglobeaza electronică de ultima generaţie mentinand maşina stabilă si oferindu-i o excelentă tracţiune în situaţie de curbe.
 
Dar modificarile aduse maşinii nu se rezuma la doar atât. Ca să facă lucrurile şi mai interesante, mecanicii i-au adăugat programe ce ajută la detectie precum şi echipamente de filmare. Pentru cei care şi-o caută unde nu trebuie, această maşină are şi o altă variantă la 400CP care accelereaza de la 0 la 100km/h în mai puţin de 4 secunde. Să nu spui că nu ai fost avertizat!
 
 3. Porsche 911 TechArt: 
 
Data viitoare când te vei plimba pe Autobhan şi vei uita să încetineşti pentru o portinue cu limitare de viteza, să nu te miri dacă te vei trezi cu poliţiştii germani la volanul unui Porsche 911 TechArt făcându-ţi semn să tragi pe dreapta. Şi chiar nu vrei să te încurci cu ei! 
 
Sub capota maşinii vei întâlni un motor turbo la 3,8 litri modificat de firma TechArt în aşa fel încât să îi confere “doar” 367 CP, suficient să accelereze maşina de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde şi să atingă o viteză de 250 km/h - pe scurt dacă nu eşti la volanul unei supermasini tunate, nu ai nici cea mai mică şansă să scapi nepedepsit.
 
 2. Ferrari 250 GT: 

 
Italienii par a fi extrem de norocoşi. Aparent prin anii ‘60 a existat un poliţist (Marshal Armando Spatafora ) care a condus un Ferrari 250 GT, fiind un fel de legendă a Romei, se pare. Patroland timp de aproape un deceniu la volanul acestei minunăţii, capturând tot felul de criminali, Marshal Armando Spatafora este unul dintre imaginile de care are nevoie Holywood-ul pentru următorul blockbuster.
 
Pentru acele zile maşina era extrem de rapidă la 240 CP - este clar că nimeni nu îi stătea în cale - în special ştiind că este înrudit cu modelul 250 GTO, una dintre cele mai grozave supermasini din marca Ferrari.
 
Însă maşina arată atât de superb încât parcă ai fi vrut să comiţi o mica delicventa numai să o vezi în acţiune.
 
Şi pe locul întâi avem:
 
 1. Lamborghini Gallardo:
 
Din ţara care este, practic, mama celei mai mari concentraţii de creatori de automobile, provine şi cea mai rapidă maşină de poliţie. Întradevăr, italienii au făcut-o din nou - poliţiştii îşi permit să conducă un Lamborghini Gallardo pe autostradă dinafara Romei cunsocuta sub numele de Salerno-Reggio Calabria. 
 
Maşina este propulasata de un V10 turbo la 5,0 litri fiind capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 4 secunde. Dar maşina nu este folosită numai pentru a monitoriza eveimentele de pe autostradă cu pricina. În cazuri extreme, poliţiştii italieni folosesc “jucaria” pentru a fi primii la locul accidentului. Maşina are o putere de 500 CP şi nu are probleme cu vremea.

Dacă vă întrebaţi dacă românii au cumva şi ei vreo maşină de poliţie tunată de care ar trebui sâ ne ferim, răspunsul este - avem!


Prima maşină de poliţie românească tunată a fost în Piatra Neamţ. Nu se ştie dacă la acest aspect s-au gândit cei care au modificat automobilul, dar cert este faptul că poliţistul care se coboară dintr-o astfel de maşină niciodată nu va putea fi asociat cu denumirea de “militian”. Aşa că aveţi grijă cum conduceţi!  
 

Cuvinte cheie : Subaru Impreza WRX Mitsubishi Evo VIII Porsche 911 TechArt Ferrari 250 GT Lamborghini Gallardo masini tunate tuning masini politie tunate
Data : 2009-02-10

Ultimele stiri
Cautare

Categorie

Ordoneaza dupa
 

Cuvinte cautate