Nu esti logat | login | ajutor
email YM print RSS
Audi Q3 a primit unda verde spre productie
Audi a anunţat că vor lansa micuţul SUV-Q3. Compania germană va scoate automobilul pe piaţă începând cu anul 2011, oferind un rival pe măsură lui MINI Crossman şi BMW X1.
 

Construit în cadrul firmei SEAT Martorelli din Barcelona, Spania, cei de la Audi afirmă că Q3 va fi produs în circa 100 000 de modele în fiecare an începând cu 2011. Audi se aşteaptă ca investiţiile în valoare de 300 milioane de euro în această facilitate să ajute la salvarea a 1500 de locuri de muncă. Deşi s-a stabilit că Audi Q3 va fi lansat pe piaţa europeană , încă nu s-a decis dacă maşina va fi valabilă şi pentru America.
 
Dezvăluit iniţial sub forma unui concept Cross Coupe Quattro în cadrul Salonului Auto din Shanghai în 2007, varianta de piaţă va arăta aproape identic amestecând detalii de design între varianta 2007 şi fratele său mai mare Q5.
 
Maşina se va baza pe VW Tiguan împreună cu o versiune cu tracţiune pe patru roţi etichetat a fi Quattro, dar incluzând şi o variantă cu tracţiune faţă.
 
Gama de motorizări va include şi un TDI turbodiesel la 2,0 l cu 138 CP sau 168 CP, plus un motor pe benzină TFSI la 2,0 l turbocharged  preluat de la Golf GTI având 207 CP. Transmisiile vor include o cutie manuală de viteze cu şase viteze sau una automată cu şapte viteze.
 

Galerie Foto

Cuvinte cheie : Audi Q3 SUV MINI Crossman BMW X1 SEAT Martorelli Cross Coupe Quattro
Data : 2009-04-23

Ultimele stiri
Cautare

Categorie

Ordoneaza dupa
 

Cuvinte cautate