Nu esti logat | login | ajutor
email YM print RSS
General Motors a primit a doua tranşă a creditului promis de statul american

Producătorul auto american General Motors (GM) a primit a doua tranşă a creditului de 9,4 miliarde dolari promis de stat, potrivit unui document publicat pe pagina de internet a Trezoreriei Statelor Unite, citat de AFP.

GM a primit 5,4 miliarde dolari pe 21 ianuarie, precizează un raport al Trezoreriei în care sunt recapitulate vărsămintele efectuate în cadrul planului de salvare a sistemului financiar, votat în octombrie de Congres.

Constructorul de automobile primise prima tranşă a creditului, adică 4 miliarde dolari, pe 31 decembrie. Decizia de acordare a ajutorului fusese luată la sfârşitul lui decembrie de Casa Albă.

După refuzul republicanilor din Congres de a vota un plan de creditare pentru producătorii auto din Detroit, preşedintele George W. Bush decisese să aloce fonduri, din cele 700 miliarde dolari puse la dispoziţia Trezoreriei, pentru susţinerea sistemului financiar, ca să sprijine sectorul auto.

Astfel, General Motors a primit 9,4 miliarde dolari, iar concurentul său Chrysler, 4 miliarde dolari.

Creditele sunt însoţite de condiţii stricte, iar cele două grupuri auto trebuie să arate că sunt profitabile până la sfârşitul primului trimestru, în caz contrar fiind obligate să ramburseze creditele.

GM ar putea beneficia în februarie şi de un împrumut suplimentar de 4 miliarde dolari, în anumite condiţii.


Cuvinte cheie : General Motors GM
Data : 2009-01-29

Ultimele stiri
Cautare

Categorie

Ordoneaza dupa
 

Cuvinte cautate