Nu esti logat | login | ajutor
email YM print RSS
Fiat ar putea prelua controlul asupra Chrysler în următorii trei ani

Fiat, ce urmează să preia o participaţie de 35% în Chrysler, în cadrul unei alianţe strategice între cele două grupuri, are posibilitatea de a-şi majora deţinerea până la 55% şi de a prelua controlul asupra constructorului american, a declarat o sursă financiară italiană pentru AFP.

"Fiat are opţiunea de a prelua încă 20% din capitalul Chrysler în următorii trei ani", a indicat sursa, confirmând informaţiile publicate de Wall Street Journal. Fiat a refuzat să comenteze asupra acestor informaţii.

Producătorul auto italian Fiat şi cel american Chrysler au semnat marţi un acord preliminar pentru o alianţă strategică în cadrul căreia Fiat va prelua 35% din acţiunile Chrysler, în schimbul accesului la tehnologia sa.

Chrysler a anunţat că afacerea, ce nu implică investiţii în numerar, este o componentă cheie a planurilor de asigurare a viitorului companiei şi că îi va oferi acces la tehnologia Fiat, ce permite fabricarea unor autoturisme cu un consum mai redus de carburant.

Acordul dintre Fiat şi Chrysler îi va oferi fabricantului italian mărimea necesară pentru a supravieţui, în timp ce gama de autoturisme Chrysler se va putea extinde pentru a include modele mai mici, mai puţin poluante.


Cuvinte cheie : Fiat Chrysler
Data : 2009-01-22

Ultimele stiri
Cautare

Categorie

Ordoneaza dupa
 

Cuvinte cautate