Nu esti logat | login | ajutor
email YM print RSS
Chrysler discută cu Renault-Nissan despre vânzarea unor active importante

Oficialii Chrysler discută vânzarea unor active cheie către Renault-Nissan şi producătorul de piese auto Magna, în contextul în care se încearcă o restructurare a companiei americane, după ce a primit 4 miliarde dolari din partea guvernului SUA, scrie Reuters, citând persoane apropiate situaţiei.

Reprezentanţi ai Renault-Nissan şi Chrysler, deţinută de Cerberus Capital Management, au discutat despre vânzarea întregii companii americane sau a unor părţi a acesteia, înainte ca guvernul SUA să intervină în decembrie şi să salveze Chrysler şi General Motors Corp.

Discuţiile recente cu oficialii Renault-Nissan au mai avansat şi s-au referit la o posibilă vânzare a celebrei mărci Jeep, au spus aceleaşi persoane.

Chrysler LLC a anunţat în decembrie că va opri complet producţia de autovehicule în Statele Unite pentru cel puţin o lună, iar angajaţii companiei nu se vor întoarce la lucru până pe 19 ianuarie.

Chrysler nu a precizat cu câte unităţi va scădea numărul de vehicule produse, ca urmare a acestei decizii. În total, hotărârea grupului va afecta 46.000 de angajaţi.

Vânzările auto din Statele Unite au scăzut cu 36% în decembrie, ceea ce a dus la coborârea numărului de vehicule vândute în 2008 până la cel mai mic nivel din ultimii 16 ani, în contextul în care recesiunea a afectat cererea pe piaţa de profil.


Cuvinte cheie : Chrysler Renault Nissan
Data : 2009-01-14

Ultimele stiri
Cautare

Categorie

Ordoneaza dupa
 

Cuvinte cautate