Nu esti logat | login | ajutor
email YM print RSS
Toyota Prius - a treia generatie revizuita si imbunatatita
A apărut a treia generaţie Toyota Prius! Cu o caroserie nouă, un motor complet revizuit ce funcţionează atât pe benzină cât şi pe electricitate, ultimul model Prius are mari şanse de a fi considerat unul dintre cele mai bine vândute hibriduri. 
 
Modelul a fost lansat în cadrul Salonului Auto din Detroit şi se pare a fi cel mai bun dintre cele construite de Toyota de până acum. Creatorii japonezi de maşini au făcut tot posibilul ca acest model să impresioneze întru totul după ce au văzut ce aduce competiţia pe piaţă (Honda Insight).
 
Maşina are un exterior sportiv cu elemente preulate de la modele precum Aygo şi Yaris, împreună cu margini mai ascuţite şi un acoperiş situat mai jos comparativ cu ultimele modele.
 
Forma modelului este mult mai netedă rezultatul fiind o eficienţă aerodinamică ridicată - cei de la Toyota afirmă că au redus coeficientul la doar 0,25, ceea ce face ca noul Prius să fie una dintre cele mai "alunecoase” maşini de pe drumurile din ziua de azi.
 
Noul Prius este propulasat de un motor la 1,8 litri cu 4 cilindri ce produce 96 CP. Însă acesta este susţinut de un un sistem hybrid mult mai eficient împreună cu care, cele două surse de putere produc 134 CP. Aceleratia de la 0 la 100km se face în timp de 9,8 secunde şi, de asemenea, emite 100g/km de CO2.
 
Îmbunătăţiri se găsesc şi la nivelul sistemului de aer condiţionat precum şi farurile cu LED cu consum minin de energie. Sistemul de aer condiţionat este impresionant - în momentul interacţiei cu panourile solare integrate în acoperişul maşinii, cabina  se menţine la o temperatură plăcută prin folosirea energiei soarelui. De fapt, acest sistem este atât de bine realizat încât nu trebuie să folosească niciodată energie preluată de la motorul ce funcţionează pe benzină, mergând astfel pe puterea generată de baterie.
 
Maşina se bucură şi de un nou bord cu un display revizuit care arată fluxul de energie din jurul maşinii, precum şi alte console ce marchează schimbările majore din interiorul maşinii.
 
Se aşteaptă ca vânzările acestui automobil să înceapă în Marea Britanie la sfârşitul anului 2009.
 

Cuvinte cheie : Toyota Prius
Data : 2009-01-13

Ultimele stiri
Cautare

Categorie

Ordoneaza dupa
 

Cuvinte cautate