Nu esti logat | login | ajutor
email YM print RSS
Mercedes SLR Stirling Moss - cel mai rapid speedster de la ora actuală
Dacă aveaţi impresia că modelul standard SLR era extrem, înseamnă că nu veti avea cuvinte în privinţa noului model SLR Stirling Moss. Mercedes a încercat tot posibilul ca acest nou concept să fie cea mai extremă maşină creata până acum. Astfel, pe lângă retuşurile de detaliu, SLR Stirling Moss nu are parbriz şi nici geamuri laterale,în faţă existand doar două mici deflectoare care dirijează curentul de aer peste pilot, iar sub capotă se întâlneşte acelaşi motor V8 întâlnit la SLR şi SLR Roadster.
 
Creat pentru a amiti de binecunoscutul 300SLR, cu care Sir Stirlings a câştigat premiul Milli Miglia, această nouă maşină primeşte un stil retro similar unui speedster cu două locuri, existând schimbări începând cu blocurile optice, stopurile, capotă până la părţile laterale.

Întâlnim, de asemenea, şi prize de aer care se înalţă în spatele postului de conducere cu rolul unor arcuri de securitate, în caz de răsturnare, iar caroseria este realizată integral din fibră de carbon.
 
Motorul este cel cunoscut de pe SLR: un V8 supraalimentat, care livrează 650 CP şi poate propulsa maşina de la 0 la 100 km/h în doar 3,5 secunde. Viteza maximă este de 350 km/h, iar cei de la Mercedes spun că poate fi atinsă fără probleme, în ciuda lipsei parbrizului. In momentul crearii conceptului s-a ţinut cont şi de noile necesităţi de aerodinamică, maşina dispunând acum de o mai mare apăsare aerodinamică. Frânarea este susţinută de o frână aerodinamică, o parte metalică ridicându-se automat, când şoferul frânează de la peste 120 km/h. Ea poate fi operată şi manual, de către şofer.
 
 
Sub capotă se află, după cum spuneam mai sus, un V8 supraalimentat, ce produce 650 CP şi propulsioneaza maşina de la 0 la 100 km/h în doar 3,5 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge SLR Stirling Moss este de 350 km/h, fiind cel mai rapid speedster de la ora actuală.
 
În caz de urgente datorate vremii, în interiorul maşinii se întâlnesc două tonouri care îl "sigilează", dar, data fiind ambianţa destul de spartană, ploaia nu prea are cum să dăuneze. 
 
S-a stabilit că vor fi scoase pe piaţă doar 75 de maşini în perioada iunie-decembrie 2009, fiecare pornind de la un preţ de £591,000, iar masinilie vor fi vândute în funcţie de fidelitatea clinetilor faţă de brand-ul SLR.
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie : Mercedes SLR Stirling Moss
Data : 2008-12-22

Ultimele stiri
Cautare

Categorie

Ordoneaza dupa
 

Cuvinte cautate