Nu esti logat | login | ajutor
email YM print RSS
SUA consideră că, pentru salvarea sectorului auto, companiile trebuie să fie dispuse la concesii

Casa Albă a refuzat marţi să cedeze în faţa presiunilor celor ce solicită o soluţie imediată în favoarea constructorilor auto, însă a avertizat că toate părţile implicate vor trebui să facă unele concesii, relatează AFP.

"Trebuie ca fabricanţii să devină companii viabile şi competitive şi, pentru aceasta, părţile interesate trebuie să facă unele concesii", a declarat Dana Perino, purtătoare de cuvânt a Casei Albe, referindu-se atât la conducerea grupurilor cât şi la sindicate.

Referindu-se la momentul în care administraţia Bush va dezvălui în ce manieră urmează să susţină constructorii americani de autoturisme, aceasta a spus că nu are cunoştinţă de un "anunţ iminent". "Nu ne grăbim şi cântărim toate opţiunile, pentru a lua decizia corectă".

"Acţionăm cât de rapid putem. Aşa cum a spus şi preşedintele, nu avem prea mult timp", a mai spus Perino. "Nu vom permite ca tipul de decizie să fie influenţat de media sau de alte grupuri ce acţionează prin intermediul media", a spus Perino.

Grupurile General Motors şi Chrysler, victime ale crizei economice, mai au numai câteva săptămâni înainte de a intra în incapacitate de plată. Ford, afectat de asemenea de criză, se mai poate menţine pe linia de plutire câteva luni.


Cuvinte cheie : General Motors Chrysler
Data : 2008-12-17

Ultimele stiri
Cautare

Categorie

Ordoneaza dupa
 

Cuvinte cautate