Nu esti logat | login | ajutor
email YM print RSS
Jaguar XF - urmeaza varianta Estate!
XF devine XL! Jaguar plănuieşte să îşi lărgească gama prin intermediul unei variante estate a modelului XF, prezentarea acestuia urmând să aibă loc în Frankfurt, în luna septembrie.
 
Se zvoneşte că acest nou model va fi prezentat în showroom-ul din Frankfurt sub imaginea de concept, însă dacă publicul va avea o reacţie pozitivă faţă de acesta , maşina va ieşi pe piaţă în primăvara anului 2010. 
 
Compania se gândea la o variantă estate încă de pe vremea pe când XF-ul nu era lansat pe piaţă. Jaguar a dorit inca de la început să producă o maşină de familie care să aibă influenţe preluate din aspectul modelului XF şi luând în considerare toate premiile primite de firmă pentru acest model, este evident că a sosit momentul pentru ca visul estate să fie adus la realitate.
 
Motorizările vor fi, cel mai probabil, preluate de la XF: pentru varianta S am avea un motor cu 271 CP şi un cuplu de 500 Nm sau unul cu 238 CP şi cuplu de 500 Nm. Cea din urmă variantă ar trebui să sprinteze de la 0 la 100 km/h în aproximativ 6 secunde.
 
Însă adevăratele artificii apar în cazul motorizarilor diesel. Clienţii vor avea posibilitatea de a alege între un V6 la 3,0 l  cu 238 CP sau noul V8 cu 5,0 l, cea din urmă variantă având o putere de 397 CP în stadiul original şi fiind capabilă să atingă 503 CP dacă i se va adăuga opţionalul XFR.
 
Modelul  XFR promite să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde şi o viteză de 220 km/h - deci va fi atât un vehicol rapid, cât şi practic.
 
Conform Jaguar, XF se vinde extrem de bine - dealeri din toată lumea au parte de vânzări cu 9% mai mari decât anul trecut.
 
Cei de la Jaguar au afirmat că iau în considerare şi ideea de a produce variante coupe şi cabriolet ale XF-ului, însă nu vor începe să lucreze la acestea până când estate-ul nu este bine poziţionat pe piaţa de vânzări.
 
Alături de varianta estate a XF, în cadrul Salonului Auto din Frankfurt va fi prezentat un alt model major Jag: conceptul XJ. Şeful de design Ian Callum a promis că va fi cea mai radicală interpretare a modelului de lux prezentată până acum.

Galerie Foto

Cuvinte cheie : Jaguar XF Estate XJ XFR Jaguar coupe Jaguar cabriolet showroom salon auto Frankfurt
Data : 2009-03-27

Ultimele stiri
Cautare

Categorie

Ordoneaza dupa
 

Cuvinte cautate