Nu esti logat | login | ajutor
email YM print RSS
Tuning al suspensiilor
Sistemul de suspensii are rolul de a menţine autovehiculul pe o traiectorie sigură a drumului şi acela de a oferi pasagerilor o călătorie confortabilă. 
 
Arcurile şi amortizoarele sunt cele mai importante componente ale suspensiilor unei maşini. Arcurile sunt cele care suportă întreaga greutate a maşinii, în timp ce amortizoarele au rolul de a controla mişcarea arcurilor diminuându-le oscilaţiile. În concluzie arcurile şi amortizoarele sunt dependente unele faţă de altele.
 
Creatorii au investit mult timp şi bani pentru a îmbunătăţi componentele unei maşini cu scopul de a-şi satisface clienţii în toate felurile posibile. Este un lucru ştiut faptul că proprietarii GTI vor ca maşinile lor să aibă o gardă la sol de circa 7-8 cm, ceea ce înseamnă un set de arcuri speciale şi amortizoare calibrate pentru o cursă scurtă a suspensiei. Pentru cei ce doresc performanţă în viraje şi conducere, se recomandă modificarea corespunzătoare a suspensiilor. Majoritatea oamenilor au tendinţa să folosească vechile amortizoare în astfel de cazuri sau chiar să tăie din arcuri.
 
În primul rând, de dragul siguranţei, nu tăia NICIODATĂ arcurile pentru a le duce la înălţimea dorită, ci cumpără un set nou de arcuri şi astfel vei avea un sistem nou de suspensii care îţi vor satisface nevoile fără a-ţi pune maşina şi viaţa în pericol. În al doilea rând: pentru a realiza un tuning corect al suspensiilor, ar fi bine dacă ai alege amortizoare mai mici pentru a te asigura că arcurile vor lucra fără probleme.
 
Amortizoare
 
Scopul principal al unui amortizor este să menţină încărcătura în poziţie verticală pe roţi  astfel încât contactul acestora cu solul să fie uniform. Există două tipuri de amortizoare care se folosesc în ziua de astăzi: amortizor cu tub dublu şi cu un singur tub.
 
Amortizoarele cu tub dublu trebuie să fie montate vertical, pe când cele cu un singur tub (acestea absorb şocul la presiuni înalte) pot fi montate fie orizontal, fie vertical, funcţionând la fel în orice poziţie ar fi puşi.
 
Cum funcţionează amortizoarele?
 
Amortizoarele funcţionează pe principiul schimbului de fluid hidraulic. Acest fluid din interiorul pistonului este pulsat forţat prin mai multe orificii în piston. Totuşi orificiile permit trecerea unei cantităţi mici de fluid prin ele, ceea ce are că efect reducerea oscilaţiilor suspensiei în ansamblu.. Din acest motiv amortizoarele trebuie să fie adecvate  condiţiilor de drum. Ca rezultat, amortizoarele împreună cu arcurile şi barele antiruliu reduc balansul maşinii, îmbunătăţind performanţele de frânare sau de accelerare a maşini.
 
 
 
 

Cuvinte cheie : suspensii autovehicul Arcuri Amortizoare
Data : 2009-02-06

Ultimele stiri
Cautare

Categorie

Ordoneaza dupa
 

Cuvinte cautate