Nu esti logat | login | ajutor
BMW X6

Iata ca a fost scos pe piata noul X6, automobil ce are cu ce se mandri cand vine vorba de aspect si performante.
Stil/Imagine:
 
Nu există nici o îndoială că X6 produce un impact vizual impresionant. Faţă de X5, BMW X6 are spatele mai plonjat, aducând cu forma unui coupe, ceea ce se reflectă în configuraţia 2+2 a scaunelor. Dacă tragem o linie imaginară în lateralul maşinii, vom observa că de la linie în jos X6 are elemente comune cu X5 SUV, pe când în partea superioară a liniei observăm similarităţi cu coupe-urile BMW. Nici nu este de mirare de ce BMW îl consideră a fi cel mai nou Sports Activity Coupe. Toate versiunile maşinii primesc jante din aliaj la 19 inci în variantele standard. Totuşi, în pachetul opţional Dynamic Package clienţii primesc jante spate la 20 inci, mult mai largi decât cele frontale. 
Interior/Practicabilitate:
 
Proprietarii unui X6 se vor simţii ca la ei acasă. Deşi la exterior maşina prezintă dimensiuni “monstruoase”, X6 este strict un automobil cu patru locuri. De asemenea, deşi X6 este mai lung cu 20 mm decât un X5, portbagajul acestuia este mai redus cu 50 l - valoarea acestuia variază între 570 l şi 1450 l. X6 este un X5 pentru cei cu mai puţine necesităţi de spaţiu util interior - totuşi, BMW nu a riscat şi a dotat X6 cu patru portiere, nu doar cu două, cum va proceda Land Rover cu viitorul coupe de teren prefigurat de LRX Concept. 
Motor/Performanţă:
 
Alege orice BMW şi vei găsi sub capotă un motor excelent, care nu te va dezamăgi, iar X6 nu este nici o excepţie de la regulă. Gama de motorizări este impresionantă prin performanţele sale, iar cuvântul de ordine este twin-turbo pentru trei din cele patru motorizări oferite. Puterile acestora variază între 235 CP şi 408 CP, iar emisiile de CO2 între 217 şi 299 g/km. 

Versiunea de top a BMW X6 este dotată cu un V8 la 4,4 l, un twin-turbo, ajungând până la o putere maximă de 408 CP. O altă opţiune ar fi versiunea X6 xDrive50i care este perfectă pentru amatorii de putere a la SUV - accelerează de la 0 la 100km/h în 5,4 secunde şi  atinge o viteza maximă de 250 km/h (limitată electronic).

Pentru cei mai puţin pasionaţi de adrenalină există X6 xDrive35i ce are o putere de 100 CP şi beneficiază de propulsorul twin-turbo în 6 cilindri de sub capotă lui 335i - 3,0 l şi 306 CP. Demarajul este mai slab, de numai 6,7 secunde până la 100 km/h, în timp ce viteza maximă atinsă este de 240 km/h. În schimb, consumul mediu este de 10,9 litri/100 km faţă de 12,5 litri/100 km, cât necesită apetitul V8-lui, iar emisiile de CO2 de 262 g/km faţă de 299 g/km la motorul mai mare.

Experienţa la drum: 

Ţinând cont de dimensiunile deloc mici ale X6, maşina este extrem de agilă. În momentul în care iei o curbă vei observa un sistem de frânare hotărât, stabilitate şi control. X6 este primul model BMW care este dotat cu un sistem Dynamic Performance Control Technology care are scopul de a ajusta permanent turaţia motorului. Însă, dacă doriţi ca BMW-ul dumneavoastră sa dea ce este mai bun din el atunci va trebui să achiziţionaţi Dynamic Package care vine cu un sistem de suspensii mai joase şi mai rezistente.
Siguranţă/Mediu:

Maşina nu a fost încă testata de cei de la EuroNCAP, dar X6 poate fi deja considerată o maşină puternică de cinci stele. Vehicolul este dotat cu 10 airbag-uri, ESP şi scaune ISOFIX. Noul BMW are în dotări şi un sistem de monitorizare a presiunii roţilor, precum şi lămpi xenon. 
Cumpărătorii care doresc să ajute la protecţia mediului, ar trebui să opteze pentru variantele diesel. Varianta diesel la 4,4 l emite doar 299 g/km CO2. 
 

Data : 2009-03-25

Pentru a posta, trebuie sa fii logat. Intra in cont
Parerile membrilor
Nu exista pareri ale membrilor.
Cautare rapida

Producatori