Nu esti logat | login | ajutor
Hyundai i20

Noul i20 reprezintă elementul cheie din gama modelelor „i” al Hyundai. Proiectat la Centrul de Design European Hyundai din Russelsheim, Germania, maşina cu 5 uşi  promite să satisfacă până şi pe cei mai pretenţioşi clienţi.
Stil/Imagine
 
Mai jos, mai lung şi mai lat decât predecesorul sau, Getz, modelul i20 în 5 uşi este construit pe un saşiu lat de 2525mm care contribuie la alura sa atletică şi la interiorul spaţios.

Când vine vorba de aspectul exterior Hyundai i20 nu prezintă elemente nemaintalnite, însă stilul maşinii este inofensiv. Varianta Classic primeşte spoilere vopsite, pe când modele Comfort şi Style au primit în plus şi jante din aluminiu, împreună cu portiere şi oglinzi vopsite.

Maşina vine cu o paletă de culori variată, cu 10 opţiuni metalice sau nemetalice, printre care se numără şi Crystal White.
Interior
 
I20 se bucură de cel mai bun interior întâlnit până acum la un micuţ Hyundai oferind spaţiu cât cuprinde. Odată aflaţi în interiorul maşinii, pasagerii vor avea loc suficient pentru a-şi relaxa picioarele şi totodată 295 l liberi pentru bagaje.

Calitatea materialelor componente este cu mult mai ridicată comparativ cu modelele Hyundai precedente. Maşina include sistemul de aer condiţionat, sistem audio radioCD MP3 cu 4 boxe şi display, volan multifuncţional, sistem de monitorizare a presiunii în roţi, scaun şofer reglabil pe înălţime, deschidere automată fără cheie, geamuri şi oglinzi electrice.

Varianta Comfort prezintă un bord colorat şi multifuncţional, pe când variantei Style i s-au adăugat scaune acoperite cu piele.
Motor/Performanţă
 
Momentan cumpărătorii unui Hyundai i20 pot alege din trei variante de motorizare. Fanii modelelor pe benzină pot alege între motorul la 1,2 l cu 77 CP şi noul CRDi 1,4l care dezvoltă 90 CP şi un cuplu de 220 Nm. Prima variantă emite 124g/km CO2 şi are un consum mediu de 3.5 litri/100km. În cazul variantei propulsate de CRDi, motorul este combinat cu o cutie de viteze manuală în 6 trepte pentru a îmbunătăţi şi mai mult economia.
 
Pentru cei care doresc să economisească banii pe combustibil pot alege motorizarea la 1,4 l care funcţionează pe ardere de ulei şi dezvoltă 70 CP. Această variantă emite doar 116g/km CO2.
Modificările cheie care asigură o reducere semnificativă a emisiilor de CO2 şi consumului de carburant includ: o reducere de 15 mm a gărzii la sol, schimbări la aerodinamicile faţă/spate, cauciucuri cu rezistentă joasă şi performanţă mare, ulei motor cu fricţiune scăzută.
Experienţa la drum
 
În această privinţă maşina a fost optimizată în aşa fel încât să satisfacă şi cei mai pretenţioşi clienţi. Materialele folosite pentru reducerea nivelului de sunet generat de motor au creat condiţiile unei cabine rafinate, în care niciun sunet să nu tulbure confortul pasagerilor sau al şoferului. 
 
Hyundai i20 a fost construit pe o platformă complet nouă şi suspusă testelor de dezvoltare a manevrabilităţii care au avut loc pe şoselele europene,maşina oferind stabilitate şi agilitate.
Siguranţă/Mediu
 
Toate variantele i20 vin încorporate cu şase airbag-uri, tetiere active, sisteme de ultima generaţie ABS, ESP şi EBD, precum şi scaune standard ISOFIX.

Alte dotări precum sistemul de monitorizare a presiunii în cauciucuri sau senzorii centurilor de siguranţă contribuie şi ele la o mai bună protecţie a ocupanţilor. Hyundai este sigura maşină care are potenţialul de a atinge un punctaj de 5 stele la testele Euro NCAP în ceea ce priveşte protecţia adulţilor şi a copiilor în cazul unui accident.

Data : 2009-02-17

Pentru a posta, trebuie sa fii logat. Intra in cont
Parerile membrilor
Nu exista pareri ale membrilor.
Cautare rapida

Producatori