Nu esti logat | login | ajutor
Volkswagen Scirocco

Porsche România, importatorul mărcilor Volkswagen pe piaţa românească, a lansat modelul hatchback Scirocco, acesta fiind disponibil cu două motorizări pe benzină, la preţuri cuprinse între 21.603 euro şi 24.808 euro cu TVA inclus.
Stil/Imagine:
 
 
Pentru realizarea acestui model s-a renunţat la grila trapezoidala extrem de agresivă ce fusese prezentă pe concept, apelându-se la un design mai retro, cu două grile separate şi un spate puţin mai cuminte, unde ţevile de evacuare trapezoidale au fost şi ele înlocuite de unele rotunde, situate în partea stânga a maşinii. În ceea ce priveşte dimensiunile, hot-hatch-ul este lung de 4256 mm, lat de 1810 mm şi înalt de 1400 mm.Tehnic, este mai repede un hatchback cu trei uşi decât un coupe, dar văzut dinafară îşi justifica numele sportiv.
 Interior:

Deşi hot-hatch-ul pare să se asemene destul de mult cu modelul Golf, în interior nu te poţi bucura de prea mult spaţiu,cel mai probabil pentru ca vorbim, totusi, de o masina sportiva.Insa Scirocco vine cu un portbagaj de 292 de litri, care se poate mări până la 755 litri cu bancheta din spate rabatata. Poziţia la volan este pur sportivă. Şezutul pare sudat de podea, iar scaunele sport sunt extrem de reuşite atât ca design cât şi ca susţinere.
 
Motor/Performanţă:
 
Gama de motoare cuprinde trei propulsoare supraalimentate, atât diesel cât şi benzină. Motoarele din ultima categorie sunt în număr de trei, cu cilindree de 1,4, 1,8  şi 2,0 litri cu puteri de 122, 160 şi 200 CP. În privinţa dieselului avem de a face cu un motor la 2.0 litri de 140 CP, toate motorizările fiind cuplate din start cu o cutie de viteză manuală cu şase trepte. Modelul are şi un propulsor de doi litri turbo care dezvoltă 200 CP, o cutie DSG cu 7 trepte şi DCC - Dynamic Chassis Control- un sistem care controlează atât suspensia cât şi direcţia.

În privinţa performanţelor, cea mai slabă versiune reuşeşte să accelereze până la 100 km/h în 9,7 secunde, in timp ce motorizarea TSI 200CP dezvoltă un cuplu de 280Nm şi atinge suta de kilometri în 7.2 secunde cu plecare de pe loc. Viteza maximă este de 235km/h iar consumul mediu anunţat este de doar 7.6 litri/100km. Scirocco are versiuni cu tracţiune faţă, cât şi tracţiune integrală.
 
Siguranţă/Mediu:
 
Maşina cuprinde şase airbag-uri. În privinţa protecţiei mediului însă, Scirocco nu este printre primele in topul masinilor ecologice. Motorul la 1,4 litri produce 154g/hm emisii de CO2, în timp ce motorul la 2,0 TDI emite 179g/km. Varianta diesel este cea care poluează cel mai puţin, producând 134g/km emisii CO2.

Data : 2008-12-05

Pentru a posta, trebuie sa fii logat. Intra in cont
Parerile membrilor
Nu exista pareri ale membrilor.
Cautare rapida

Producatori