Nu esti logat | login | ajutor
Pe vreme de apocalipsă - Maşinile Iadului
Postat de admin

Se tot vorbeşte că sfârşitul lumii ar fi aproape. Fie că era să vină la trecerea dintre milenii, fie că se va întâmpla odată cu marele cutremur posibil din 2012, fie peste 50 ani când calota glaciară se va topi întru totul şi va cauza un mare val ce va acoperi întreaga planetă cu apă, oamenii vorbesc şi nimic nu îi poate opri. Trebuie să ne pregătim. Uită de apa la sticlă, de radio (zombiile vor prelua controlul asupra planetei oricum) şi concentrează-te pe ceea ce este esenţial.
 
Că tot vorbim de luat iniţiativă, băiatul din imaginea următoare s-a gândit să culeagă ce a găsit printr-o bază militară abandonată şi să îşi construiască propriul tank.
 
Motorul diesel care propulsează mini tancul din imagini oferă o mişcare rezonabilă, pe când tunul maşinii este destul de bine realizat. Acest băiat este tipul pe care vrei să îl ai de partea ta şi nu importiva.
 
 9. ZIL Screw Drive
 
Simplu vorbind, când vine vorba de a o lua pe off-road, Rusia Sovietică nu se joacă. Modelul ZIL 29061, cunoscut şi sub numele de Screw Drive (Maşina şurub), a fost prototip pentru Războiul Rece şi a fost creat special pentru parcurgerea celor mai nefavorabile terenuri din U.S.S.R.
 
Ştii ce este mai nasol decât să fii călcat de un tanc? Să treacă peste tine un tanc drujbă.
 
 8. DAF Turbo Twin
 
Dacă te afli în situaţia în care trebuie să depăşeşti o armată de mutanţi (sau orice altceva, sincer), iată tichetul de trecere. Creat pentru a câştiga în cadrul Raliului Dakar din Paris în 1988, DAF-ul este dotat nu cu unul, ci cu două motoare diesel la 11,6 l, având 1200CP şi 3500 ft-lbs, fiecare în parte.
 
2400CP şi 7000ft-lbs de motor fac ca acest truck să atingă viteza de 250 km/h imediat, şi va fi nevoie de ceva foarte serios pentru a-l opri.
 
 7. Landmaster
 
Construit pentru o prezentare sci-fi la Damnation Alley, în 1977, Landmaster costă peste $1,200,000 (în valută specifică anului 2008) pentru a fi construit. Un amfibiu pur, monstrul cu 12 roţi nu a fost un simplu model pentru un film. Monstrul are ca dotări trei motoare independente între ele care funcţionează pe benzină. În construcţia sa s-au folosit elemente de tanc şi poate funcţiona fără roţile din spate sau faţă. Elementele de iluminare sunt cele necesare pentru circulaţia pe autostradă. Poate funcţiona sub apă şi poate pluti chair dacă este pe jumătate inundat.
 
6. Dreadnaught from Death Race

Deşi acest automobil nu este chiar unul real, design-ul pare a fi destul de explicit. Ia armura unui tanc, armeaz-o până nu mai poţi, doteaz-o cu arme automate cu calibru de 50, şi poziţionează rachetele unde ar trebui să fie de fapt portbagajul.
 
Posibil să îi lipsească versatilitatea lui Landmaster sau manevrabilitatea unui ZIL, dar când vine vorba de un asalt faţă în faţă se pare că"micutul” nu te va dezamăgi.
 
 5. Steelwheels Draco
 
Construit pe platforma unui Oshkosh M1000 folosit pentru aplicaţii militare, fortificaţiile unui Draco, linii de comunicare elaborate, un motor Caterpillar cu 335CP şi un cuplu de 1000, precum şi o bucătărie acoperită în întregime de oţel, îţi vor oferi o deplasare fără pic de efort printre ruinele urbane în timp ce îţi pregăteşti fără griji un hamburger.
 
Draco a fost vândut recent companiei Barrett-Jackson la un preţ de $45,000 iar băieţii de la Steelwheels au afirmat clar pe website-ul lor că au făcut o afacere ţipătoare.
 
 
 4. Bagger 288
 
Ok, ştiu că te gândeşti :”Dumnezeule!”. Şi eu gândesc la fel. Dacă vine sfârşitul lumii când vei fi la volanul acestui monstru, vei câştiga.Pur şi simplu.
 
Creat cu scopul de realiza excavaţii masive într-un timp rapid, Bagger 288 a fost creat în anul 1978 de Krupp, o companie germană de oţel. "Drujba” maşinăriei din partea frontală este formată, de fapt, din lopeţi cu scopul de a săpa pământ, vehicolul fiind creat pentru a fi neprimejdios, dar spune-i asta buldozerului care îşi infinge dinţii, la propriu vorbind.
 
 3. Wothahellizat   
 
Acesta nu este RV-ul unchiului. Wothahellizat a fost creat de către un fotograf australian care avea nevoie de ceva în care să petreacă perioade lungi în sălbăticie în timp ce îşi menţinea un stil de viaţă confortabil.
 
Cu o listă mult prea lungă de opţionale, este suficient să spunem că Wothahellizat combină o maşină de lux cu un ţânc, ce are printre dotări şi un sistem de parasolare de generare a energiei.
 
 2. Ford Falcon Interceptor XB
 
Nu poţi vorbi de vehicole potrivite apocalipsei fără să îi dai atenţie Interceptorului din Mad Max. Maşina este dotată cu artilerie grea şi un puternic V8.

Ceea ce îi lipseşte este armura, însă când vine vorba de viteză şi manevrabilitate cu siguranţă nu te va dezamăgi.
 
  1. Killdozer

Pe data de 4unie 2004 Marvin Heemeyer, proprietarul unui magazin în Granby, Colorado, s-a săturat. Frustrat de suprapopularea din zonă care l-a determinat să îşi închidă firmă, a creat cea mai bună maşină de pregătire pentru sfârşitul lumii - Killdozer.
 
Heemeyer a luat un buldozer Komatsu D355A şi l-a acoperit cu straturi vaste de oţel, camere pentru vizibilitate precum şi câteva rachete. Apoi a pornit spre muncă distrugând primăria şi o serie de alte clădiri care îi stăteau în cale.
 
Heemeyer a fost singura persoană care a fost ucisă în tot procesul  de distrugere, din cauza unei împuşcături după ce buldozerul a devenit instabil în urma unui radiator stricat.
 

Cuvinte cheie : tanc masina drujba ZIL Screw Drive DAF Turbo Twin Landmaster Dreadnaught from Death Race Steelwheels Draco Bagger 288 Wothahellizat Ford Falcon Interceptor XB Killdozer Marvin Heemeyer Komatsu D355A Mad Max RV Krupp Oshkosh M1000 Damnation Alley raliu Dakar
Data : 2009-04-24
masini second-hand Comentarii (0)
Pentru a posta comentarii trebuie sa fii logat. Intra in cont
masini second-hand Ultimele articole