Nu esti logat | login | ajutor
Jaguar XJ isi face aparitia in luna iulie!
Postat de admin

Se zvonea de ceva vreme că cei de la Jaguar plănuiau sa creeze un nou model cunoscut sub numele de XJ. Privind imaginile noului proiect Jaguar putem înţelege entuziasmul fanilor fata de noul automobil.
 

Noul XJ pare a fi cel mai bine realizat automobil Jaguar de până acum. Limuzina, a cărei prezentare este stabilită a fi undeva în luna iulie a acestui an, se bucură de forme îndrăzneţe realizate special pentru a distrage atenţia fanilor de la modelele competiţiei - Mercedes S-Class şi ultima serie 7 de la BMW.

Pe lângă caroseria impunătoare, noul XJ va fi dotat cu un interior de lux, precum şi o serie de motorizări de ultimă generaţie.

După cum se observă şi în imagini, maşina a preluat elemente de design de la mult aclamatul XF - model considerat de mulţi maşina anului 2009 - ce au fost prelucrate in ceva mult mai agresiv. Botul noului model este dotat cu un grilaj mare şi faruri unghiulare.

De la structura revoluţionară din aluminiu la performanţele cu adevărat extraordinare, modelul XJ din aluminiu este o revelaţie. Deşi liniile sale elegante, senzuale, îi conferă aspectul inconfundabil al unui Jaguar, în construcţia sa a fost utilizată tehnologia spaţială.

Fiind prima maşină de lux maşini, produsă în serie, care încorporează tehnologia de nituire utilizată în domeniul spaţial, XJ oferă o manevrabilitate şi agilitate fără precedent datorită combinaţiei dintre caroseria uşoară, rigidă şi suspensia pneumatică, cu reglare automată a înălţimii.

La interior se vor întâlni multe dintre inovaţiile gasite la un XF, însă vor exista şi elemente noi, viitorii clienţi putând să se aştepte ca pielea şi lemnul ce urmează a fi folosite pentru acest automobil să ofere un alt fel de simţ la atingere, similar unui Bentley.

Se zvoneşte că XJ va fi propulsat, printre altele, şi de un V8 la 5,0 cu 385 CP, motor întâlnit şi la XF.

Varianta supercharged XJR va fi propulsată de un motor ce va avea 503 CP, va accelera de la 0 la 100km/h în 5 secunde şi va avea o viteză maximă de 250km/h.

Totuşi, un nou motor turbo diesel la 3,0 l cu 271 CP este aşteptat să fie găsit sub capotele a multora dintre XJ-urile ce urmează a fi vândute. 

Toate variantele noului Jaguar vor fi dotate cu o cutie automata cu 6 viteze. După prezentarea din iulie, XJ îşi va face debutul public în luna septembrie în cadrul Salonului Auto din Frankfurt, iar vânzările vor începe în anul 2010.
 
 

Cuvinte cheie : Jaguar XJ Mercedes S-Class BMW Seria 7 Jaguar XF Salon Auto Frankfurt
Data : 2009-04-17
masini second-hand Comentarii (0)
Pentru a posta comentarii trebuie sa fii logat. Intra in cont
masini second-hand Ultimele articole