Nu esti logat | login | ajutor
Mini revine mai puternic ca oricand!
Postat de admin

Secretul companiei MINI a devenit o veste inedită. Compania britanică are în plan o noua idee, cu mult mai îndrăzneaţă decât ceea ce a pregătit până acum - o noua maşină de familie care include şi varianta cu emisii CO2 zero, propulsată de un motor electric mult mai avansat decât cele întâlnite până acum. 
 
Deşi detaliile exacte rămân încă nedezvăluite, se crede că noua gamă de maşini va oferi şoferilor, de asemenea,  motorizări pe benzină cu emisii CO2 minore, BMW dorind să construiască o “armata” de maşinuţe verzi cu scopul de a depăşi legislaţia ce priveşte emisiile de gaze, până în anul 2012.
 
Plănuit să apară pe piaţă în anul 2011, s-a confirmat că maşina îşi va face debutul alături de alte două modele care sunt create dintr-o combinaţie Fiat-BMW, incluzând o reîntoarcere a faimosului BMW Isetta şi Topolino.
 
Muza de inspiraţie pentru noul MINI provine din anul 1959 - un model plăcut şi favorizat de mulţi, cu o greutate mai mică şi un volum mai mare.
 
Se zvoneşte că alegerea modelului din anii ‘50 nu este doar un accident. Cu motorul aşezat în spate, variantele pe benzină vor oferi patru locuri şi acces uşor in interior. Scaunele individuale pentru şofer şi pasageri oferă siguranţă, pe când roţile impinse spre extremitatile masinii confera stabilitate optima.
 
Foarte mult efort a fost depus in directia vizibilitatii, maşina avand lateralele predominate de sticla pentru a arata cat de simplu este sa conduci noul MINI chiar şi pe cele mai strâmte sau aglomerate drumuri.
 
Un alt element care a fost luat în considerare este greutatea maşinii, constructorii folosind o cantitate mare de material plastic în combinatie cu fibra de carbon, precum s-a făcut şi în cazul Mercedes Smart.
 
În cazul modelelor electrice, interiorul va deveni mai spatios prin locarea bateriei într-un mic compartiment din podeaua maşinii, şi prin plasarea motoarelor electrice de dimensiuni reduse pe toate cele patru roţi.
 
Nu se ştie nimic despre preţurile noului-venit, dar luând în considerare tehnologia avansată utilizată se aşteaptă să pormeasca de undeva de la £20,000. 
 
Un concept al noului autovehicol este aşteptat să fie prezentat în cadrul Salonului Auto din Frakfurt din septembrie, anul acesta.
 

Cuvinte cheie : Mini BMW Topolino BMW Isetta Mercedes Smart Salon Auto Frankfurt
Data : 2009-03-17
masini second-hand Comentarii (0)
Pentru a posta comentarii trebuie sa fii logat. Intra in cont
masini second-hand Ultimele articole